کم شنوایی بسته به سن تشخیص و نوع آن به انواع مختلفی تقسیم میشود:
کم شنوایی وراثتی
این نوع کم شنوایی از بدو تولّد در نوزادان وجود دارد و در چکاپ شنوایی نوزادان که امروزه در اغلب بیمارستان ها قبل از ترخیص نوزادان انجام میگردد تشخیص داده میشود.این نوع کم شنوایی ممکن است دائمی و یا موقّت باشد.انواع دائمی آن با استفاده ی از سمعک و یا کاشت حلزون درمان میشوند.در حالی که انواع موقّت معمولا با گذشت زمان و با استفاده استفاده از دارو و یا بدون استفاده از آن و بعضا با روش های جرّاحی بهبود میابد.
کم شنوایی اکتسابی کودکان
اغلب ناشی از بیماری های دیگر مانند بزرگی لوزه سوّم و سرماخوردگی های مکرّر و در موارد کمتری ناشی از پرشدن مجرای گوش با سرومن(جرم) و یا عفونت های گوش خارجی می باشد.
کم شنوایی در جوانان
انواع خاصی از بیماری های گوش که منجر به تشکیل بافت اسکلروز و یا اصطلاحا چسبندگی استخوانچه های گوش میانی می شوند باعث بروز کم شنوایی پیشرونده در سنین جوانی می شوند. چنین افرادی معمولا سابقه ی خانوادگی کم شنوایی با شروع از سنین جوانی دارند.این نوع کم شنوایی با تعبیه ی نوع خاصی پروتز در داخل گوش میانی به روش جراحی درمان می شود
کم شنوایی در سالمندان
برخی سالمندان در سنین بالا به طور تدریجی دچار کاهش شنوایی می شوند.این روند که معروف به پیرگوشی است صرفا با استفاده از سمعک قابل درمان است.
کاهش شنوایی ناگهانی حسی-عصبی
این وضعیت که بین عموم مردم معروف به سکته ی گوش است حالتی است که به طور ناگهانی و به طور مشخص پس از برخواستن از خواب فرد متوجه کاهش شنوایی شدید و یا ناشنوایی در یک گوش می شود.این وضعیت در غالب موارد ناشی از ابتلای عصب شنوایی به عفونت ویروسی می باشد.در صورتیکه فرد ظرف مدت 48 ساعت به پزشک متخصص مراجعه و تحت تزریق داخل گوش میانی قرار گیرد احتمال بهبود او بالاست.باگذشت زمان شانس بهبودی کاهش می بابد.